YERLİ ÜRETİMİN ÖNEMİ

 

     Yerli üretim, malın fiziki olarak Türkiye’de üretilmesidir. Ürünün işlerliğinin Türkiye garantisinde olması, malın üretme üretmeme kararının tamamen Türklere ait olduğu şeklinde tanımlayabiliriz. Yani ürünün anahtarının kimde olduğuna göre şekillenir. Yerli, milli olmamak ise anahtarın sahibinin başkasında olması dışarıya bağımlı olması anlamına gelir.

     Üretimi Türkiye’ de yapılan tüm ürünler, hammaddesi ve firmanın menşeinden bağımsız olarak Yerli Üretim Logosu kullanmak zorundadır. Örneğin; İsrail menşeiyle hammaddesi dahi dışardan getirerek bir ürünün üretimini Türkiye’de yapan bir firma Yerli Üretim Logosu kullanır. Amaç burada tüketicilerin hangi ürünlerin Türkiye’de üretilip ekonomiye katkı yaptıklarını görerek satın alma tercihlerini bu yönde yapmalarını sağlamaktır. Yerli Üretim Logosu, belirtilen alanlar üzerine açık anlaşılır şekilde yerleştirilir. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan kurumsal kimlik çerçevesinde kullanılır.

     Yerli üretim bir ülkenin sürdürülebilir ekonomik performansında büyük önem taşımaktadır. Özellikle ekonomik anlamda her açıdan kendi kendine yetebilen bir ülke olmanın önemi salgın süresince daha net anlaşılmıştır. Ülkenin vatandaşları için de önemli husus yerli üretim ve tüketimin her alanda uygulanmasıdır. Ekonomik kalkınma için kullanılan yerli hammaddeler ve bunun tüketiciyle bağının iyi olması ülkenin dışa olan bağımlılığını azaltır. Biz vatandaşlara düşen en önemli görev ise yerli üretim ve tüketime olan teşebbüsü desteklemek olacaktır.

     BESTOCLASS Tv Ekran Koruyucu şirketi olarak yerli üretim yapmak ilkemizdir. Böylece hem ülke ekonomisine katkıda bulunmak hem de vatandaşlarımız tarafından tercih edilen marka olmamızı sağlayarak piyasada üretimden tüketime aynı zamanda yerli kanallar aracılığıyla Tv Ekran Koruyucu alanında bir nebzede olsa ekonomimizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak bilinciyle hareket etmek ve bu bilinci aşılamakta temel hedeflerimizdendir.

BESTOCLASS TEKNOLOJİ olarak bizler   üretime devam etmekten gurur duyuyoruz.